Εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής - Μάιος 2018

Το μήνα Μάιο συντονιζόμαστε με τη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής και το κτήριο του Παλαιού Χημείου του ΕΚΠΑ. Πολλές και ξεχωριστές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα εδώ!

  • The Primary Fact

2 Μαΐου 2018 – 16 Μαΐου 2018

Από 2/5 έως 16/5 συμπράττουμε με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στο πλαίσιο του 5ου Onassis Fast Forward Festival Athens που ανιχνεύει τις ρωγμές του χρόνου στα όρια του μύθου και της μαρτυρίας, της εμπειρίας και της φαντασίας, θα φιλοξενήσουμε μία πολύ σημαντική εικαστική εγκατάσταση του εικαστικού Hikaru Fujii. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.sgt.gr/gre/SPG2133/

 

  • Το Πανεπιστήμιο ανοίγεται στην πόλη: Επτά σταθμοί στην Ιστορία και την Τέχνη

6 Μαΐου 2018

Μία δράση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του Ιστορικού Αρχείου ΕΚΠΑ στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», διάκριση που έλαβε ο δήμος Αθηναίων από την UNESCO για μια χρονιά, από τις 23 Απριλίου 2018 μέχρι τις 22 Απριλίου 2019.

Τι συνδέει την Καπνικαρέα με τα Προπύλαια; Ποια τεκμήρια ιστορίας μπορεί να δει κανείς στο Ιστορικό Αρχείο και ποια στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου; Έχετε επισκεφτεί τη Βιβλιοθήκη της Νομικής το κτίριο του Παλαιού Χημείου; Πόσες φορές έχετε περάσει μπροστά από τη Φοιτητική Λέσχη χωρίς να το ξέρετε; Γνωρίζετε την ομάδα Δίκαιο και Τέχνη και το μουσικό σύνολο Μέλος;

Με αφορμή και αφετηρία την έκθεση «180 Χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: ο θεσμός – οι άνθρωποι» το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλούν την Κυριακή 6 Μαΐου, σε μια ημέρα δράσης και περιήγησης σε σημεία της πανεπιστημιακής πόλης μέσα στην πόλη μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://foundation.parliament.gr/central.aspx?sId=106I340I952I646I434896&olID=582&neID=589&neTa=1_654&ncID=0&neHC=0&tbid=0&lrID=2&oldUIID=aI582I0I106I340I952I0I2&actionID=load

 

  • Atenistas OWA - Ανοικτός περίπατος στις Βιβλιοθήκες της Αθήνας

13 Μαΐου 2018 

Ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο του Παλαιού Χημείου και στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης, η οποία εκτός των ανοιχτών συλλογών, διαθέτει πλούσια συλλογή σπανίων βιβλίων αλλά και άλλων αντικειμένων που καταγράφουν και αφηγούνται με το δικό τους τρόπο την  ιστορία της νομικής διδασκαλίας, έρευνας και επιστήμης. Επικοινωνία https://atenistas.org/epikoinonia/

Επίσης, η ομάδα «Δίκαιο και Τέχνη» θα παρουσιάσει ειδικά για εκείνη την ημέρα ένα αναλόγιο με τίτλο «Μεταξύ νομικής και λογοτεχνίας» με αναγνώσεις κειμένων από έργα σημαντικών ελλήνων λογοτεχνών που πέρασαν από τα έδρανα της Νομικής Σχολής. Έναρξη αναλογίου ώρα 17:00 και διάρκεια 45’.